Back to top

Rakentajan tietopaketti

Keminmaan Vesi Oy julkaisee vuosittain seuraavat dokumentit, joista sisältävät olennaiset tiedot niin uusille kuin nykyisillekin asiakkaille:

- Soveltamisohje, liityntä- ja rakentamismaksut
- Käyttömaksut
- Palvelumaksuhinnasto
 
Nämä löydät helposti sivuston Hinnastot -osiosta.
 

Joustavan palvelun varmistamiseksi Keminmaalle rakentavan toivotaan ottavat huomioon seuraavat asiat:

- Keminmaan kunnan alueella talousvesi ja jätevesiasiat hoitaa Keminmaan Vesi Oy, hulevesiasiat (kuivatus) hoitaa Keminmaan kunta.
 
- Yhtiö antaa pyydettäessä vesi- ja viemäriliitostiedot ennen liityntäsopimuksen laadintaa. Liittymiskohtatiedot tarvitset LVI-suunnittelijalle. Verkostopainetta ei aina yleisesti tiedoteta, mutta se on kiinteistön sijainnin ja kulutustilanteen mukaan 0,4 - 0,5 MPa.
 
- Vesi- ja viemäriliityntäsopimus solmitaan sitten, kun Keminmaan kunta on myöntänyt rakennusluvan. Hakemus vesihuoltolaitokseen liittämisestä on mahdollisuus lähettää verkkolomakkeena tai pdf-tiedostona sähköpostitse (linkit tämän sivun alussa). Käytä Adobe Reader -ohjelmaa tiedoston avaamiseksi. Lomakkeen voi myös täyttää, tulostaa ja lähettää Keminmaan Vesi Oy:n toimistoon postitse.
 
- Varaa aikaa vesi- ja viemäriliityntäsopimuksen laadintaa varten noin puoli tuntia. Olisi hyvä varata aika etukäteen, jotta saapumisesi hetkellä olemme paikalla. Liittymiskohta on se kohta, jossa laitoksen johdot muuttuvat kiinteistön omistajan johdoiksi (ns. tonttijohdoiksi).
 
Rakentamiseen ja asiakkuuteen liittyviä lisätietoja voit kysyä henkilökunnaltamme.